Over ons

Wie zijn wij?
Achter de website Taekwondotoernooi.nl zitten de ontwikkelaars Haiko Benthem en Bart Luijten. We stellen ons even kort voor:


Haiko Benthem
Haiko Benthem is Senior Software ontwikkelaar bij Gilde-BT Software en tevens lid van Taekwondo vereniging Ohdokwan Venlo en met zijn jarenlange ontwikkelervaring op het gebied ASP.NET en databases het technisch fundament van dit initiatief.


Bart Luijten
Bart Luijten
Bart Luijten heeft in 2007 een bedrade versie van deze toernooiapplicaties ontwikkeld, die vervolgens 10 jaar lang naar tevredenheid is gebruikt op de verschillende stijl en sparringstoernooien. Deze ervaring hebben we verder vertaald naar een webapplictaie zoals te vinden op deze website.


Wat doen wij?
Ons doel is om betaalbare toernooiapplicaties beschikbaar te stellen om de taekwondosport leuk en betaalbaar te kunnen houden. Vanuit Taekwondovereniging Ohdokwan uit Venlo en Taekwondo Chin Hûng uit Meijel hebben hebben beide clubs als doel om de breedtesport in eere te houden. Hieruitvolgend organiseren wij jaarlijks verschillende opstaptoernooien voor zowel sparren als stijl. Op deze toernooien kunnen kinderen en volwassenen kennis maken met de wedstrijdsport taekwondo. Dit is dan ook de trigger geweest om deze systemen te gaan ontwikkelen.

In 2007 heeft Bart Luijten een bedrade versie gemaakt die vervolgens 10 jaar in gebruik is geweest. Maar door de veranderende regels was het niet meer houdbaar om met gelijke hardware te kunnen voldoen aan de nieuwe regels. Dat is dan ook de reden dat we samen zijn gaan kijken naar een alternatief. Samen met de webontwikkelkennis van Haiko Benthem en de inhoudelijke kennis van de trainers van beide clubs zijn we het initiatief gaan ombouwen naar een webbased applicatie. Dit heeft als voordeel dat we plotseling minder kwetsbaar zijn voor de regelmatig veranderende regels van de WTF.

Om alles betaalbaar te houden, hebben Haiko Benthem en Bart Luijten, de taak op zich genomen om een systeem te onwikkelen waarmee we met beperkte kosten toch toernooien kunnen organiseren.


Samenwerking Budokleding.nl
Taekwondotoernooi.nl heeft een samenwerkingsverband met Budokleding.nl en zal op verschillende toernooien te vinden zijn met een eigen kraam. 


Systeem is mede mogelijkgemaakt door:

Taekwondovereniging Ohdokwan Venlo
Taekwondovereniging Chin Hûng Meijel